Tuesday, February 7, 2017

Sauerkirsche Stout


Sauerkirsche Stout (Evil Twin, US/Taani) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 95 punkti!!

Tootjainfo: "Imperial Stout with Sour Cherry"

Väike lihtne pudel, sildil ... hmmm ... no veidi psühhedeelne on see punakas-pruun keskele koonduv sildike :) 

Kawabunga! No vana Gambrinus on näinud must ja raskeid õllesid ikka kohe mitu tükki. Kuid see on ... see on MUST ja RASKE! Ja vahtu kah praktiliselt ei teki. 

Aroom. Nii, las ma nüüd sätin end tooli sügavusse, et nina ikka alles jääks. Kirss. Tõrv. Tõrvakirss. Bituumenipohl. Paaditõrva sisse kastetud punane sõstar ... ei ikka vastupidi, väljaspool on punasõstra tarretis, sees tõrvatilgake.

Esmamekk on RASKE. Ja meeldiv. Sest raskused on ju meeldivad, kas pole? Eriti siuksed kirsised. Tubakakirsised. Tsibräkä-tubakä-kirsikä.

Keskmaitse. Hmm, kirsipovidloga võiks ju paati tõrvata küll? Eriti kui see povidlo on segatud lagritsaga. Ja paadile kantud tubaka-hammimise noaga.

Lõppmaitse. Nomaitea. Vaata kui te tahaksite õllejoomisest inimesi eemal hoida, siis andke see asi siin esmaselt kätte. Kasekännutõrv kolme kirsiga. Iga kirss sama suur kui känd. 

Järelmekk. Raske raisk. Rauda raiska. Ohoi sinda, rauda, raiska, rauda raiska, rähka kurja.

Raske kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Jah, kokkuvõte siiski tuli ära. Sest vana Gambrinus, va rajakas, on hullemaid saanud. Sestap jäi seekord mõistus omale kohale. Juhul kui ta seal oli. Raudaraiska!
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment