Sunday, April 16, 2017

Tammetõrv

Tammetõrv (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,3 %vol. Liigimääratlus: imperial milk stout

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Munich, Cafe light, Cara Ruby, Chocolate Black, röstitud oder. Humalad: Magnum, Chinook, Centennial. Pärm: Mangrove Jack's US West Coast. Lisaks: laktoos, kaerahelbed, viskis leotatud tammelaastud"

Väike lihtne pudel, tehniline ent tänuväärselt inforohke sildike. Pruun sõrmepaksune vahukiht püsib superkaua. Õlle värvus - must. Aroom on hapukas, röstine, mõrkjas-magusakas, vähese vaniljese puudutusega.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas, sametiselt tihe ja kohvine. Keskmaitse omandab mõrušokolaadi ja kuivatatud kirsside segu, selle tihke tekk mähib kogu keele pehmelt endasse. Lõppmaitses tuleb veidi teravalt esile viskine tamm, tiba torkiv ja robustsevõitu tanniinine. Järelmekk pehmeneb veidi, pehme ja ploominalivkane sume kardin varjutab valguse ja mähib toa mõnusasse hämusse.

Vägagi raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Veidi veel rohmakapoolne, soovitaks nii pool aastakest täiendavalt küpseda lasta, kuid sellest kraamist saab veel üks vääääägev tegelane!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment