Monday, May 29, 2017

Sweet Mistress - Brandy BA


Sweet Mistress - Brandy BA (Sori / Stockholm, Eesti / Rootsi) pdl 0,33 l. alc 10,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Collaboration beer with our friends from Södermalm, Stockholm. Together we brewed a beer that is both sweet and a tiny bit salty. barrel aged in brandy barrels. Pair this chocolaty salted caramel delicacy with vanilla ice cream."

Väike lihtne pudel, must-valge-kuldne silt on veidi raskeltloetav ja kribu. Aga noh, kuna riiuleisse see ei jõua, siis pole hullu. Tihe sõrmepaksune pruunakas vaht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus imp.stoudi puhul seletama ei pea või kuidas?

Arooom. Hmm. Noh ei saa just öelda et see oleks pettumus, kuid väike üllatus siiski. Bränivaadis olnud imp-stoudi puhul ootaks taevasserulluvat küllust, kuid see jääb laekumata. Puidune mõrkjus on põhitoon, millele sekundeerivad kakao ja šokolaad, veidi brändist tooni leiab kah, kuid oodatud lõhnaorgasm jäi ära.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas, mõõdukalt melassine. Kesmaitses hakkab torkima brändi, kuid seda tasakaalustab kleepjas melassi ja viigimarja segune pehme magusus. Lõppmaitse toob esile täidlasemaid noote, koorevenise ja vanilje-šokolaadi pehme nätskus kõnnivad juba neid radu, mida sai oodatud. Järelmekk segab melassi ja kohvi, tilgutab peale kõrvetatud suhkrut ja lisab näpuotsaga nelgiõisikuid. 

Vägagi raske kehaga, õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME rüübe. Antud kontekstis tuleb öelda, et "ainult" selle tasemega, sest vaadihoidise puhul on ootused ette kurjakõrged. Algversiooni vähene soolasus on paraku kadunud, vaadist oodatud lisaväärtus jääb pisut kesiseks. Esmaselt vaadihoidist proovijale on ilmselt tegu millegi erakordsega, kuid kogenuma keele kandja jaoks jääb kõrgemat mateeriat veitsa väheks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment