Monday, June 12, 2017

Apripocalypse Now


Apripocalypse Now (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Hapu, kerge ja värskendav aprikoosine õlu"

Väike lihtne pudel, pruulikojale viimasel ajal omane sildipaneel seekord tuhmrohelist karva. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on magusakas-hapukas, meenutades kaerahelbeid, käärinud kasemahla ja kodust karusmarjahoidist.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas, kaerakile noodiga, magusakalt linnaseline ja mõnusalt värske. Lõppmaitse on magusakas-hapukas, aprikoosi tunneb vist küll pigem nimetuse tõttu, kuid selline kerge ja mahlane värskus on meeldiv igatahes. Järelmekk kaob üsna kiirelt, jättes keelele vaid kerge hapukas-mõrkja karguse.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paeletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Heal tasemel rüübe. Suviseks värskenduseks vägagi mõnus, kuid pikalt selle joogi juurde tiksuma jääda kah nagu ei viitsi. Nimeandvat puuvilja ei oska vana Gambrinus joogis üles leida.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment