Tuesday, December 26, 2017

Cuvee de Mortagne


Cuvee de Mortagne (Alvinne, Belgia) pdl 0,33 l. alc 12,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abt/Quadrupel - Top 50" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Land van Mortagne, aged on oak Pomerol wine barrels."

Siin on mingi segadus, sest selle nimega on 14-kraadine versioon, 12,8% kangusega näitab RB aga mingeid muid vaadihoidiseid.

Väike matsakas pudel, väsinudroosal sildil südameke. Vähene kollakas vahukiht püsib üllatavalt kaua. Õlle värvus - kirkalt sügavpunane.

Aroom. Plauhhhdi maandud sa koos oma ninaga sügavasse diivanisse, kuskohast sa ei taha enam tükk aega üles tõusta. Rammestavalt mõnus, veinine ja vaniljene, karamelline ja koorene, kommisuhkrune ja kreemine. Just täpselt nii kui peaks mõjuma sinu unistuste puhketuba, hotelliruum vaatega merele ning sul on ees terve nädal täisteenindusega mitte-midagi-tegemist.

Esmamekk. Pehme, samas elegantne nagu maitsekas aegumatu lõikega mantel kauni daami seljas. Selles on tunda kallist õmblejat ja luksuslikku teostust ... kuid mitte üks detail ei karju raha järgi.

Keskmaitse. Pehme kübara lai äär õõtsub igal sammul, varjutades daami silmi just täpselt niipalju et sul tekib vastupandamatu soov neisse vaadata. 

Lõppmaitse. Seemisnahast kindad ja väike koketne ridikül - millise moemaja aknalt see ilmutus küll maha astus, et niimoodi just sinu ees möödudes panna hämaravõitu tänav särama?

Järelmekk. Alles siis kui daam nurga taha kaob, saad sa aru, et kontsaklõpse polnud kuulda. Üleüldse ühtegi häält mitte. See pidi siiski olema unelm.

Mega. Quadruple veinivaadis. Tahaks öelda, et mis saabki siin minna valesti, kuid vana Gambrinus on ka neid näiteid kohanud. See siin on aga ulmavalt hästi õnnestunud. Kui teil õnnestub selle tegelasega kohtuda, siis ärge laske juhust mööda!
--- 
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment