Monday, December 18, 2017

Kastani nektar

Kastani nektar (Kastani, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfo: "Aprillis 2017 pruulis Kastani pruulmeister oma elu esimese Imerial Stouti. Sellisena ta nüüd on teie ees. Kergelt rästine, taustal magus ja üsna kergesti joodav."

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Pruun sõrmepaksune vahukiht püsib päris kaua ja haakub ka tiheda linikune klaasiseintele. Aroom on magusakas, šokolaadine ja õrnalt röstine ... justkui pakuks sulle keegi piimašokolaadi ja röstsaia.

Esmamekk .. ummm ... kuidas ta niii kergelt mõjub? Magusakas ja lupstijoodav. Keskmaitse lisab veidi keha ja tugevat hapukat rösti, mis justkui meenutaks kohvi ... kuid samas siiski pigem kuivatatud ja röstitud jõhvikaid ... kui siukseid asju olemas on?

Lõppmaitse üritab olla veidi mõrkjama näoga ... et no nagu tõsine oleks või nii. Asjata vaev, ütlen ma teile - magusakas-hapukas ja lustakas kõrvaltoon reedab elunautleja ja rõõmsa hedonisti. Järelmekk - röstitud jõhvikad! Kui neid enne olemas pole olnud, siis nüüd on! Šokolaadi kastetud röstitud jõhvikad!

Aegamisi kasvava kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Neetult ohtlik kraam. Seda libistaks kohe mitu tükki lipsu taha ... ja siis avastaks et juba on hilja ning korgiks veel ühe lahti. Ideaalses tasakaalus imp-stout!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment