Friday, December 22, 2017

Mammut


Mammut (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial Brown Ale with black currants.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil mammutivõhk ja mustsõstrad. Sentimeetrine tumekollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumepruun. Aroomis on veidi kõrbema läinud rosinate mõrkjas-magusat nooti ja sutsuke tumedamat karamelli.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... hmm ... kõrbemaläinud leivast tehtud kali? Ühest küljest on ta lihtne ja kodune, kuid teisalt meeldivalt toekas ja tummine. Suutunnetuse järgi küsiks, et kas kasutatud on laktoosi, mis annab sellise magusapoolse kreemika paituse keelele? Lõppmaitses hakkab lõpuks aru saama ka mustsõstarde kohalolekust, kuid seda selliselt kõrbemise äärele jõudva marja-marmelaadi keetmise laadselt. Järelmekk on pehme, sametine, mõrkjalt kõrbenud, samas tsiba ikka säilinud mahlasus muudab selle lonksu mõnusalt joodavaks. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. "Brown ale" see jook nüüd mõistagi pole. Ehk "Imperial Brown ale" või isegi "porter"? Aga igastahes selle tegelasega tahaks veel mitugi korda kokku saada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment