Saturday, December 23, 2017

Shadow Assassin Bourbon BA


Shadow Assassin Bourbon BA (Tanker /Van Moll, Eesti / Holland) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Barley Wine“ ja hinnang on 95 punkti.

Tootjainfo: "Barrel-aged black barley wine."

Algse versiooni kirjelduse leiab siit

Väike lihtne pudel, mustvalgel sildil keegi tegelane, nuga käes püsti. Sõrmepaksune kollane vahukiht püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt tume mahagonipunane. 

Aroom. Tugitool muutub korraga sügavaks ja pehmeks ja õrnaks ja hellaks nagu voodi su lapsepõlvemälestustest. Sa paned nina klaasi ja ja silmad kinni ning satud tekist tehtud kosmoselaeva ja patjadest laotud kindlusse. Vaniljene iiriskomm põses mõistagi. 

Esmamekk. Tekist sai teha telki. Ja siis selle all taskulambi valgel lugeda seni kuni keelama tuldi. Või kuni akna taga ahetama hakkas. Või kuni uni su murdis. Aga loetud sai metsikult. Unistus.

Keskmaitse. Kas mäletad kõik neid lõputuid lugusid, millesse läbi koltunud lehekülgede sattusid? parvega merele ja noore kaptenina laevale. Muud metsad ja kosmoselaevad rääkimata. Seiklus.

Lõppmaitse. Vana paberi lõhn. Raamatukogu tähtaeg, mida sa mitte kunagi ei täitnud, sest olid juba kolme päeva pärast uusi raamatuid nõutamas. Soojus. 

Järelmekk. Kas keegi täna enam loeks entsüklopeediaid? Mis veider nälg see oli, mis pani sind ahmima trükisõna? Lollus.

Tanker. Sa paned mõnikord pange. Kuid seekord tabasid 12'sse. Kümnesel skaalal 12'sse. Ja see ongi kõik, mida vanal Gambrinusel on öelda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment