Thursday, December 14, 2017

Sweet Stout ploomiga


Sweet Stout ploomiga (Humalakoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas ... ja see on jätkuvalt laiskuse märk.

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odra- ja nisulinnased, odrahelbed, laktoos, ploom, humal, pärm."

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasi ja püsib VÄGA kaua. Must - see on see õlle värvus, juhul kui te veel ei aimanud.

Aroom on alul üllatavalt leebeke, kuid avab end süüüüügaval sissehingamisel. Ploomi hapukas toon avaldub keset röstist ja pehmet šokolaadist põhja kenasti ja üsna ehedalt.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja üllatavalt hapukas. Keskmaitses jätkub hapukas põhitoon, meenutades suisa midagi punase sõstra moosi ja konseveeritud kreekide vahepealset. Lõppmaitse tuleb tuntavamaks kuivapoolset kohvist rösti ning leivakooriku taolist raskust. Järelmekk muutub senisest kuivapoolsest suutajust hoopiski õlijaks, keel nakkub veidi suulakke, nagu oleks mingit rasket imp.stouti lonksanud.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapuka buketiga Väga hea tasandi mänguline ja veidi üllatav rüübe. Sweet stout liigimääratlusele see tegelane enam küll väga ei vasta, ploom on mingi oma eluka siia sisse sokutanud (millest annab aimu ka pudelis peale poole sisu väljakallamist kerkiv tükiline vaht). Põnev kraam, kuid vana Gambrinus pole kindel, kas see on see, mida pruulmeister tahtis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment