Wednesday, July 18, 2018

Hele koht

Hele koht (Kohatu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, viltuse kujundusega lihtsapoolne sildike. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magusakas, linnaseline ja veidi karamelline, vähese tsitruselise puudutusega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub veidi magusemaks ja tihkemaks, virsikumehu ... ja tolmunud linnasekotti meenutavaks. Lõppmaitses tuleb esile hapukamat ja mahlasemat nooti, kuid ausalt öeldes on ka see kuidagi ... noh kuidas öeldagi ... ebapuhas, tolmune ja mudrune. Järelmekk seevastu on juba täitsa meeldiv, naastes taas selle virsikumehu juurde, mida teatud koguses võib ju täiesti nautida.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusaka buketiga OK taseme rüübe. Meelde ta ei jää mingil moel, lihtsalt kuukamiseks käib küll. Rubriigist "hele majaõlu, millel veidi humalaimekki kah man"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment