Wednesday, July 4, 2018

My nigga

My nigga (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: black IPA


Tootjainfo: "IBU 71"

Väike lihtne pudel, minialistlik silidike. Pruun vaht räidab 90% klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom on mõrkjas, röstine, kõrvetaud pähklite, rosinate ja leivakooriku taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt mõrkjas-magusakas, veidi keeleotsa soojendav ja kohvine. Keskmaitse muutub hapukaks, tugevalt röstine, huvitavalt lagritsa ja musta ploomi segune, millesse lisanudb veel veidi soolakat-vürtsikat nooti. Suu huugab üllatunult sellise jõulise alguse peale.

Lõppmaitses hapukas kuivatatud kreekide pool tugevneb ning sellevõrra muutub suutunnetus kergemaks, võtteks korraks vesisegi asendi. Seejärel aga valgub üle keele kõrbemaminev murakamoos, kandes enda laineil mõrušokolaadi tükikesi. Järelmekk muutub kogu eelneva maitsepillerkaari järel veidi rahulikumaks, kõneledes vaid kuivapoolses kohvikeeles.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Musti IPA'sid kohtab harva, hästitehtuid veelgi harvem, ja see siin ON hästi tehtud! Siiralt soovitan poistel mõelda kasvõi ühe-kahe õlle tegemisele mustlasena, kui täis-ametlikuks tegijaks minna ei taha.
---
pit isetehtud

No comments:

Post a Comment