Monday, September 3, 2018

Kultivaator

Kultivaator (Häim, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel ei toodet ega toojat

Tootjainfo: "Doppelbock
IBU 16"

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga sildike. Vähene pruunakas vahukirme kaob koheselt. Õlle värvus - tuhmilt sügav punakas-pruun. Aroom on ebamääraselt magusakas ... noh ehk veidi pähkline, kui nüüd fantaasiat pingutada. Või ei ... see on hematogeen! Teate küll need pruunakad magusad tahvlid, mida apteekides müüakse.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses muutub magus põhi nätskeks, raskepoolseke, kuid õnneks ilmub selle kõrvale hapukam noot, mis asja veidi tasakaalustab. Lõppmaitses ... ooot, mis kännu alt nüüd see üsna võimas vürtsine soojus välja ronis? Igatahes saab senine raskepärane tuimus korraga vurtsu ja särtsu juurde ning paneb sootuks tunnustavamalt klaasi silmitsema! Järelmekk aga vajub tagasi algsesse pehme-mutske-nätske-topske tuima tuhmuse sisse.

Raske kehaga, alakarboniseerunud ja vatja paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga ebamäärane rüübe. Kuidagi meditsiiniline ... umbes nagu tihe toitelahus, mida taastuvale haigele lusikas-haaval sisse kallata, et ikka jõudu kosumiseks jaguks ... aga mingit rõõmu sest lonksust küll ei saa.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment