Sunday, September 30, 2018

Special 1 Zeezuiper Citra & Mosaic Dry Hop


Special 1 Zeezuiper Citra & Mosaic Dry Hop (Scheldebrouwerij, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: belgian ale ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Our Zeezuiper will be 21 this year and that requires a party! In honor of his adulthood we put our faithful triple this year for once in a hoppy sunshine. It has become an explosive but sophisticated dry hop special with Citra and Mosaic. An aromatic blond beer with notes of grapefruit, tropical fruit, blueberries and a light spiciness. In short, an extra festive Zeezuiper like you have never tasted him before!"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omase sildi asemel on seekord mindud lakoonilise, kuid kauni klaasiletrüki teed. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas, karamelline, vähese mõrkja taustaga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... oi kui mõnusalt mitmekülgne see on! Kommisuhkrune karamell seguneb hapuka puuviljase tooniga, mis meenutab kuivatatud virsikuid. Vürtsikas sädelus liitub väärika ja rahuliku mõrkjusega. See mõjub kokku kui klassikaline vanakooli õlimaal, mis on saanud endale sama õilsa kullatud raskepärase raami, kuid moodsa nükkena kumab raami tagant sooja LED-valgust.

Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, kõrvetatud suhkru ja krõbedate kaneeliküpsiste ning Merekivikeste segune. Järelmeki magusakas-vürtsikas pidulikkus kutsub taas selle väärika õlimaali juurde ... ning alles nüüd saad aru, et sellel polegi kujutatud tavapärast vaasi-puuvilja-vaikelu daamiga, vaid kaasaegset linnapilti.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe! Tegelikult peaks muidugi ütlema "mega", sest vaieldamatult VÄGA heale triple-õllele on humalatega lisamõõde antud ja seeläbi mõnusalt meeldejäävaks tuunitud, kuid noh, niiiiiii vaimustav ta nüüd kah pole :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment