Friday, November 30, 2018

Metsalillemõdu


Metsalilemõdu (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol.

Tootjainfo: "vesi, metsalillemesi, pärm"

Väike lihtne pudel, lillevaiba alla peituv mõmm. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja kaob kiirelt. Joogi värvus - hämuselt helekollane. 

Aroom. Oijee see on lahe, vürtsikas-hapukas, lilleline ja mesine, valge veine, tikrite, kuldsete kiivide, veiniviinamarjade ja värskete viigimarjade segune. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, mõjudes nagu veiniviinamarjade kontsentraat, selline tihe värskuselaks käib silmade tagant läbi, et peas vihiseb korraks põhjakaldatuul ja kõrvad võtab vilisema!

Lõppmaitse - magusus viskub korraks ülevõlli, teeb sellele tiiru peale ja siis naaseb mõnusa naksuva kuiva hapuna, läbides viinamarja elutee vastupidises suunas. Rosepipra taoline mõnus õhetus, väike nelgine õlisus ja mesilasvaha nätske puudutus. Järelmekk omandab eelmist üleküllust veidi raamidesse suruva mõrkja tooni, kuid see käriseb kohe, andes teed kärtsuvale ülemeelikule elurõõmule.

Mega! Kas te kujutate ette, et panete kokku kolm ürglihtsat baaselementi nagu vesi, mesi ja pärm ning siis saabub ekspressrongiga kohale käratsev noortekamp, kes lööb teie suus püsti rõõmsaima pummelungi, mis suubub nii kolme päeva pärast hommikusse.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment