Tuesday, November 13, 2018

Talvesikk


Talvesikk (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Dunkler / Urbock", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Bock - Single / Traditional" ja hinnang 3,26.

Tootjainfo: "Talvesikk is classic bock for winter, brewed entirely with continental European malt, hops and yeast.
Excellent with porkroast, sauerkraut, Emmental cheese or gingerbread cookies.
IBU 23"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord jõulumotiividega. Sõrmepaksune kollane vahukiht on kauapüsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldpunane. Aroom on hillitsetud, mõõdukalt karamelline ja röstine, vähese koorevenise nüansiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse muutub tummisemaks ja pähklisemaks, aga samas ka rauaseks, kuivatatud maasikate ja pohlade külluslikuks. Lõppmaitse on mõrkjas, mõnusalt vürtsikas ja vaarikavarre ning kanarbiku nootidega. Järelmekk on soe, hapukas, rauarohke ja ülekuivanud tumedate rosinate taoline.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Lihtsapoolne bock-tüüpi tegelane, kuid kuna seda stiili viljeletakse nii paganama vähe, siis on tore temaga kohtuda siiski. Õhuke, üle panni lastud verikäki viilakas piisakese pohlamoosiga sobiks siia juurde ju päris kenasti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment