Monday, December 31, 2018

Черные Дела


Черные Дела (Plan B, Venemaa) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial / Double" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja hinnang 3,95

Tootjainfo: "Very rich, well-balanced caramel-chocolate stout, ABV not perceptive
IBU 35"

Väike lihtne pudel, hämaral sildil veel hämaramad tegelased. Vähene tumekollane vahukiht kaob ruttu. Õlle värvus - kerge punaka helgiga must. 

Aroom meenutab vaskkausis valmisveeretatud trühvlikommi - rikkalikult šokolaadine ja veidi soolakas.

Esmamekk on raske kehaga ja täidlaselt ning viskoosselt magusakas-hapukas, šokolaadipudingi ja ploomilikööri vahepealne. Keskmaitse muutub mõrkjas, röstiseks, kuivaks, esmase täidlase maitsepildi otsene vastand, kuivapoolne ja isegi veidi vesise nüansiga. Lõppmaitses tuleb kehaga aga vupsti tagasi ning seab üles šokolaadilõkke, kuhu lükkab halgudeks nelgiõisikuid. Järelmekk meenutab ehedaimal moel musti ploome šokolaadis.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas buketiga Übertaseme rüübe! Veidi liiga sügava amplituudiga mänglev, kuid samas mitte lihtsalt järjekordne raske porterikäntsakas. Väärt värk!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment