Monday, December 3, 2018

Éter


Éter (The Flying Inn, Hispaania) prk 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütle: "IPA - American" ja 3,74 punkti.

Tootjainfo: "60 IBU"

Väike purk, helekolane ja muskline sildikujundus. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - tugevalt uduselt kollane. Aroom on pigem magusakas kui mõrkjas, mõnusalt troopiline, puuviljane, õrnalt vaigune,

Esmamekk on kerge kehaga ja leebelt mõrkjas. Keskmaits on mõrkjas-hapukas, mahlane, greibine, veidi eukalüptine, vaigune ja karge. Lõppmaitse muutub magusakas-hapukaks, mõnusa vürtsika fooniga, jutskui sööks täisküpset mangot ja hoiaks samal ajal melissilehte põses. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, väga meeldivalt ja uhkavalt värske.

Keskmisest veidi kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Superhea IPA, sellist võtaks ise ja pakuks teistelegi - ainuke küsitavus on ebatüüpiline hägune värv, kuid ka see on meeldivalt apelsinimahlane, mitte tihti NEIPA'de maailmas kohatav kraavimuda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment