Friday, February 1, 2019

Leffe Vieille Cuvée


Leffe Vieille Cuvée (InBev Belgium, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri iigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hindeks 85 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Strong Dark Ale" ja 3,68 punkti

Tootjainfo: "The authentic Belgian abbey beer: Leffe Vieille Cuvee has a creamy and very aromatic taste."

Väike lihtne pudel, elegantne fooliumkael ja omanäolise lõikega silt jätavad väga hea mulje. Kollane vaht täidab üle poole klaasi, püsib väga kaua ning haakub ka mõningase pitsijäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. 

Aroom on meeldivalt karamelline, kommisuhkru, nelgi ja datlite segune. Selline stiilipuhas belgia klassika, mille peale ei jää muud kui vaid tunnustavalt noogutada

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, nelgi ja muskaatpähkli nootidega vürtsikus lisab pidulikkust ja sära nagu vitraažpäismik aknale. Lõppmaitse on vürtsikas-hapukas, tuues mängu ka veidi kaneeli ja vürtspipra terakesi, sipa šokolaadi ja kõvasti rosinaid. Järelmekk on magus, pähkline, kaneeli ja kakaoubade segune, vürtsikas ja sädelev nagu längus valgusvihk läbi vana aadlimaja kõrge akna, pannes kogu toa otsekui hõõguma.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Belgia klassika üsna tipptasemel teostus. Jah, otseloomulikult ei paku ta mingeid üllatusi - kuid selleks ta ju ongi klassika. Aga absoluutselt stiilipuhas teostus, rõõmuhetk belgia õllede austajatele.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment