Monday, February 4, 2019

Rinsewater


Rinsewater (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Dark" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja hinnang 3,52

Tootjainfo: "Black IPA with peppercorns.
IBU 55"

Väike lihtne pudel, silt on määrdunult tindikarva. Pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt süngepunane. 

Aroomis on esi- ja aukohal must pipar. Värskelt jahvatatud must pipar, mis kõditab su nina ja paneb süljenäärmed veidi tööle. Selle pipra taga tunneb ka veidi mõrkjat rösti ja vaigust humalat, kuid need jäävad mitte teisele plaanile, vaid plaanile nr 6.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas ... vähehaaval kruvib tuure üles ka piprane õhetus keeleotsal. Keskmaitse ... pehme porter pipraga? Lõppmaitses on mängus juba terve peotäis erinevaid pipralisi alates vürtspiprast kuni aromaatse rosepiprani ... need segunevad ja mängivad keelel ringmängu, viskavad kukerpalli ja tantsivad kaerajaani. Järelmekk aga vajub palju pehmemasse röstisesse kreemisusse.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Veider rüübe. Must IPA? Nomitteväga. Pipraporter? Jaaaa! Vürtsõllede kummardajaid on, aga neid on vähe, nii et müüa saab seda raske olema. Friigikas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment