Saturday, July 27, 2019

Kimmäs

Kimmäs (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,8 %vol.

Tootjainfo: "Kõrgemaa ale
IBU 28"

Tõlge tootjainfole: "šoti eil" :)

Väike lihtne pudel, sildil šoti teemaga haakuv ohakas. Noh ja ohakas haakub ju iga teemaga väga hästi. Näiteks kildi külge haakub ta ilmselt kah hästi.

Liiga võimas sutsakas korgi avamisel ja liiga kohev vahupilt (noh ja seda enam pudelis peale proovilonksu kerkiv vahukiht) räägivad võimalikust tulevasest probleemist ülekarboga. Õlle värvus - kirkalt punasesõstra-punane. Aroom on karamelline ja sedamoodi marjaselt hapukas, mida šoti eilist ei ootaks.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt hapukas-magus ning keeleotsa kallal nukerdav. Keskmaitse ... hmmm ... rauasaega nüsitud raudpohl? Roostene, plekine, rabaveene, ankruketine, pohlatarretis plekkpurgis.

Lõppmaitse ... njaaa ... noh siin on ju taga tunda seda va kuramuse hääd šoti eili, selle õhkõrnalt suitsust karamellist täidlust, aga esiplaanil on keelel kihisev toore tikri taoline hapukas kribelus, mis antud stiiliga mitte üks tonks kokku ei käi. AGA - see on üks paganama huvitav kombo!

Järelmekk. Leivakali, veidi põhjakõrbenud rosinasupp, pohlad ja käärimaminemise ääre peal olev virsikukompott, millesse on kallatu lonks liiga kaua tõmmanud musta teed.

Raskepoolse kehaga, väga ülekarboniseerunud paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusa-vürtsika buketiga HÄSTI vussiminemise äärel rüübe. Ilmselgelt toimetab vähemalt konkreetses pudelis mingi kotermann, kuid see tulemus on positiivses mõttes intrigeeriv!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment