Monday, July 22, 2019

Les Cassis Fous


Les Cassis Fous (Pinta / Oud Beersel, Poola / Belgia) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer" ja hinnang 95 punkti!! Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang 3,96 punkti.

Tootjainfo (läbi guugel-tõlke): "Blend lambika from the Belgian Oud Beersel brewery and currant sour beer (the base is a recipe for Kwas Jota). Then aged for 6 months in oak barrels of red French wine."

Väike lihtne pudel, elegantne kuld-lilla sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht ei ole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. 

Aroom. Oooo. Püha balsamico! Veiniäädikas ja käärinud sõstrad. Flandria punase ja veini pärad kokku kallatuna ning uuesti käima panduna. Äädikakärbsed teleporteeruvad selle pudeli avamisel kohale KOHE!

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõnusalt, aga mitte agressiivselt happeline. Keskmaitse ... uuu ... suu krookub kokku nagu halvakspanevalt krigiseval vanapreilil lustilist noort neiut vaadates. Suhkruvaba sõstramahl.

Lõppmaitse. Punasesõstramahl segatuna balsamicoga ja magusa sidrunikastmega. Magus suhkrune toon on ju siin täiesti olemas, suisa suhkrutolmune, aga happeline katus katab selle üsna täielikult. 

Järelmekk - vanilje ja kodune õunaäädikas. Kuivemast kuivem alõtšavein. Sõstar-alõtša.

MEGA! See kraam on mega, kui lambic-õlled sind vähegi kõnetavad. Vana Gambrinust kõnetavad nad pisteliselt. Kui õlu joojale haiget teeb, pole enam asi õige. See siin ei tee haiget, vaid avab kõik tšakrad ja püksilukud. Urjuhh!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment