Sunday, July 21, 2019

Ringen Stout


Ringen Stout (Voldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Other" ja hinnang 3,26 punkti.

Tootjainfo: "Ringen Stout is richly roasted and slightly blueberry flavoures stout
IBU 51"

Väike jämmedavõitu pudel, sildil mustikad. Pruunikaskollane vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - must. 

Aroom on mõrkjas-magusakas ja hapuka noodiga, meenutades nii röstleiba kui ploome ... noh aga need võivad ju vabalt ka mustikad olla, kui nende peale mõelda :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas, röstine ja leivane. Keskmaitses tuleb huvitaval kombel korraks kamašokolaadi mälestus esile, seejärel aga röstitud müsli marjadega. 

Lõppmaitse on magus, hapuka kõrvalnoodiga, mõeldes mustikate peale tuleb ette sellest marjast tihkeks nahkjaks keedetud tarretunud nahkjas moodustis, omamoodi mustikamoosi kontsentraat. Järelmekk räägib jõululeivast, sellest tihkest-nätskest puuviljasest leivataolisest pätsist, mis enamasti lõigates laguneb ja siis mitte kunagi taldrikule püsima ei jää, eriti kui sinna veel killuke võid peale panna.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Päris tore jõulujook, mida on kena ka jahedamal suveõhtul libistada, mõeldes kuuselõhna ja ahjusoojuse peale.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment