Wednesday, July 31, 2019

Yuzu Take My Breath Away


Yuzu Take My Breath Away (Tanker / 71 Brewing, Eesti / UK) pdl 0,44 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Saison/Farmhouse - Flavored“ ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,07 punkti

Tootjainfo: "Light and refreshing summer ale with yuzu zest.
IBU 22"

Mõõdukat mõõtu purk, pruulikoja sümboolika seekord varjus küütlev-õlise virvenduse sees. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt valkjaskollane. Aroom on ausalt öeldes vesine, kuid ühtlasi ka mahlane ja veidi pomelot meenutav.

Esmamekk on väga kerge, suisa vesise kehaga ja magedapoolselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse lisab mõõduka annuse apelsinilikku hapukust. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas ja taaskord pomelo taoline. Järelmekk liigub magus-mõrkjasse külge, olles kuivapoolne ja karge.

Ülikerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga OK taseme rüübe. Ülimalt kerge joogipoolis, millel pole tavapärase õllega muhvigi pistmist, noorepoolse pomelo morss ehk. Aga janutapmiseks hea küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment