Saturday, August 31, 2019

The Light at the End of the World


The Light at the End of the World (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 13,9 %vol.

Ratebeeri liigimääratlus: "Tripel", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Tripel" ja 4,09 punkti

Tootjainfo: "Kinda tripel style ale aged in Aqvavit and Bourbon oak barrels.
"We walk blinded on a dark earth, making our existence so cold and awful, at every step a collapse, at every jump a failure. We should stop to run and open our arms cause there's still a light to catch if you look deep inside, till the end of the world"."

Väike lihtne pudel, sisuliselt loetamatuks kirjutatud silt. Sõrmepaksune valge vahukiht on mõõdukalt püsiv, vahumuster aga jääb päris kena jäljena klaasiseintele. Õlle värvus - õrnalt ja samas viskoosselt uduvinega kuldne. 

Aroom - jaaaaa, see on see klassika võlu! Puhas, sügav ja nii tuttav kuldne, puuviljane, karamelline ja vürtsikas triple hõng. Vähene kribelus sõõrmetes kõneleb vist ka aquaviti aktsendiga. Burbooni vaniljene pehmus valgub aegamisi nina kaudu otse seljaajusse, vajutades kogu tugitooli täis rammestust.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja venivalt vürtsikas-magus. Keeleotsal krõbeleb terve pisike puhkpillikoor, hüürates kuldsete vasksete torudega ja marssides  sipeldamarssi.

Keskmaitse. Kausitäis kuivatatud aprikoose. Rosepipra kastmes leotatud virsikud. Vanilje ja valge pipra vaap meesse kastetud murakal.

Lõppmaitse. Vaikige, mu sõbrad. Vaikige ja kuulake loojangu hääli. Kuulake küünlaleegi kahinat. Tajuge tõusva kuu virguvat haigutust. Kas tunnete siilikäppade tüminat mühisevas murus?

Järelmekk. Vaata, kui sa suudad nii innukalt vaikida, et oskad ka oma veretukse vaigistada, siis saad alles aru, et sa pole mitte iialgi üksi. Pähklipõõsast eraldub krõksuga pähklike ja õhulaineid liikuma lüües mütsatab ta maha lihtsalt vaid sellepärast, et sina oskad ja tahad teda kuulata - muidu ta ju kukuks hääletult, kas pole?

MEGA! See jook on MEGA! Imperial-triple imperial-vaadi imperial-hoidis. Võta aega, ava oma nina, keel ja kõrvad ning saad aru, et maailma naudingusarv on lõputult külluslik, sinu võimekus seda kõike tajuda vaid sinu endaga piiratud!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment