Sunday, September 1, 2019

ART26 DDH DIPA Yuzu & Guava


ART26 DDH DIPA Yuzu & Guava (Stu Mostów, Poola) pdl 0,33 l. alc 9,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 67 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,73 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Together with brewers from the Finback brewery, from the New York district of Queens, we have combined the powerful, hopped Double India Pale Ale with a considerable addition of puree from pink guava and Yuzu. Striking citrus and tropics with hops, in the characteristic Double IPA. "

Väike lihtne pudel, sildil midagi ebamäärast ja troopilselt värvilist. Sentimeetrine valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Arooooom ... oiii ... mina ei tea, mis juuzudest ja guaavidest siin räägitakse, aga nina oleks nagu pistetud üliküpse mango sisse! Või isegi üleküpse, kergelt pruunakaks tõmbuvasse versiooni.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas, veidi keeleotsa kirvendav, kuid esmalt ei saa aru, kas see on humalakõrvetus või alkoholi mõju. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja humala kirbe vängus (Citra?) annab end hoolimata troopilisest raskest koormast päris ehedalt tunda. Lõppmaitses ilmub nüüd juba üsna kenasti ka yuzu mõrkjas mandariinikoorelik noot välja. Järelmekis võistlevad omavahel särisev humalakõrvetus ja lainetav-loksuv troopilisus.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe! Topelt-IPAselt humalaküllane, troopiliselt ülemeelitsevalt mahlane, kurjamoodi lihstalt joodav ja alkoholi varjav, värskendav ja puha, kuid see humalakõrvetus kratsib ehk sipsukese liiga palju keelepinda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment