Sunday, September 29, 2019

Death Is Life


Death Is Life (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale / Wee Heavy", hinnang 79 punkti. Untappd ütleb: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja 3,74 punkti

Tootjainfo: "Imperial scotch ale.
Extreme strong scotch ale brewed remembering the ancient tradition but with an innovative vein. Full of notes of chocolate, dark fruits, caramel and nuts, with a beautiful dry and crisp finish.
IBU 36"

Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... midagi skisofreenilist või muidu hullumeelset :) Kreemikat karva pöidlapaksune vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - veidi hämuselt ja soojalt punakas-pruun. 

Aroom - see on soe ja karamelline nagu kõigi šoti eilide vanaema. Õõõõhkõrn kõrbemise piiri ületanud kõrvetatud suhkru noot on niiii õiges kohas ja mahus kui üldse peab olema. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja karamelliselt mõrkjas-magus, soe ja meelitav. Keskmaitse aga muutub metalseks, kuivaks ja veidi tühjaks ... jah, karamell on olemas, aga see lebab hapul vasksel taldrikul ilma seda toetavate kõrvaltoonideta. Lõppmaitses hakkab alkohol tuntavaks muutuma, lisandub tiba veider soolakas vetikate maitse ... koos pähklitega röstitud adru? Järelmekk on leivane, krõbedalt kuiv ja samas ülemäära magus, alkohol hakkab muutuma häirivaks dominandiks.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ning kuiva ja samas veidi siirupja paletiga, mõrkjas-MAGUS-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-MAGUSA buketiga vastuokslik rüübe. Aroomi eest annaks väga kõrge hinnangu, kuid maitse ei vasta lõhna poolt seatud ootuste latile. Suurim saavutus on 11 kraadi üsna hea peitmine
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment