Friday, September 20, 2019

Tokyo*


Tokyo* (BrewDog, Šoti) pdl 0,33 l. alc 16,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang 98 punkti!! Untappd ütleb: "Stout - American Imperial / Double" ja hinnang 4,07.

Tootjainfo: "A new Tokyo* recipe was created in 2014 to produce a lower ABV at 16.5%. The 18.2% caused a lot of stress on the yeast. With the new recipe we have created a beer that ferments better and is packed full of more flavour than the original.
Tokyo* is a beer inspired by a 1980's space invaders arcade game played in Japan's capital.
The irony of existentialism, the parody of being and the inherent contradictions of post-modernism, all so delicately conveyed by the blocky, pixelated arcade action have all been painstakingly recreated in this bottles contents.
This imperial stout is brewed with copious amounts of speciality malts, jasmine and cranberries. After fermentation we then dry-hop this killer stout with a bucketload of our favourite hops before carefully ageing the beer on French toasted oak chips.
It is all about moderation. Everything in moderation, including moderation itself. What logically follows is that you must, from time, have excess. This beer is for those times.
Malts: Marris Otter, Dark Crystal, Caramalt, Chocolate Malt, Roast Barley.
Hops: Galena"

Uhhhh. Vahepeal juba jõudis meelest minna, kuidas Brewdogi poisid armastavad kirjutada :)

Väike reljeefkirjadega pudel, pruulikoja uus krähmuline sildikujundus. Sentimeetrine mustjaspruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvusest ma lihtsalt keeldub rääkimast, et mitte päris juhm paista. 

Aroom. Rosinasupp leivaga. Leivasupp rosinaga. Seejuures leib on kõrvetatud ja rosinast väiksem. Rosin on kah kõrvetatud, aga hiigelsuur ja must. Külmkuivatatud jõhvikad. Köömned. Melass. Fenkol. Lagrits.

Esmamekk. Oikurrr. Kurrram. Kuuurmauhhhh kui suur ja raske ja kõrvetav ja torkiv ja häiriv ja keeltrulliv. Lagritsaliköör! 

Keskmaitse. Püha ploom! Ploomirumm!!! Kuramuse ploomirumm raisk! Köömnete ja nelgiteradega täistopitud ploomist tehtud kange kärakas!!!!

Järelmekk. Sasiga. Jah, see õlu on KANGE kui männijuurikas ... ja alkohol mitte lihtsalt ei torgi, vaid kaevab su keele sisse auku. AGA! See auk on ilus ja sirgete servadega ja kunstipärane. Täis leivalikööri, kõrvetatud kalja ja pihlakaekstrakti. 

Lõppmaits. Lõppmai. Lõpp mai või. Oi kruadi kruat. Kõrvetatud kreegimoos. Kristallkümmel ploominahkadel. 

Järelmekk. Tõrv ma ütlen. Külmsulatatud tõrv. Männijuurikatest tehtud tõrv rosinatärpentiniga ja kuukulgurist kummalisemast eetrist.

"It is all about moderation. Everything in moderation, including moderation itself." Nii nad ütlesid. Ja nii ta on. Sa rakvere raibe. See asi on tõepoolest intergalaktiline. Kas ta kuulub rubriiki meeldiv? Jaaa! Kas seda tahaks veel ühte kausitäit? Pigem võtaks selle ette koos mitme paha-aimamatu tuttavaga ja vaataks vaikselt irvitades, kuidas nende silmad punni pähe lähevad ja nad puristades vahivad vaheldumisi klaasi ja sind, teadmata, mida nüüd teha ja kas tohib ka halvasti öelda!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment