Wednesday, February 5, 2020

Here Comes the Sun


Here Comes the Sun (Beerbliotek, Rootsi) prk 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American / APA" ja hinnnag pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - New England" ja hinnang 3,57.

Tootjainfo: "Spring into action, grab a beer - Guaranteed satisfaction, have no fear - This verse is silly, that is true - But we got you to read it, so jokes on you"

Väike purk, sildidisain kojale omane, ehkki ikkagi punnitatult kirju. Kollakas vaht täidab pool klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on mõrkjas ja mahlane, meenutades peopesas puruks rudjutud pihlakaid. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks ja mahlasemaks, ehkki põhitooniks jääb ikkagi mõrkjas, mis nüüd meenutab rohkem pohli ja kibuvitsa. Lõppmaitse toob samasse ürdisesse mõrkjusse kõrvaltoonina ka veidi toore kaerajahu magusat mudrusust. Järelmekk nihkub jällegi mahlasemasse, magus-hapukamasse servakesse.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. New England ja pale ale ei anna tavaliselt kuigi head kombinatsiooni, ega anna ka seekord midagi vaimustavat - jah mahlane ja kuiv, kuid ei midagi erilist siiski.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment