Sunday, April 12, 2020

Muinasjutt

Muinasjutt (Teder, Eesti) pdl 0,33 l. alc 14,1 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki.

Tootjainfo: "Imoerial stotu. Linnased: Chateau Pale Ale, Crystal, Wheat CrystalWeyermann Carafa I, Carafa III, Chocolate Rye, Simpsons Brown, kaerahelbed. Humalad: Chinook, East Kent Goldings, Willamette. Lisaks: kohvioad, ingverijuur, mesi.. Pärm: Mangrove Jack's New World Strong Ale M42"

Kaheksakandiline koonis-pudel, sildil hõljuv daam. Mustjaspruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - must. Aroomis on esikohal kohvi, selle järel mesi ... ja siis leiab nina kuskil kakaoküpsised :)

Esmamekk on raske ja magus ja keeleotsal kihelev ja vürtsikas ja üleüldse pidulik ja jõululik ja üleüldse nunnu. Keskmaitses lööb särama ingverijuur, moodustades kohvi pehmusega jube laheda kombo, ingverikohvi tundub hetkel parim mõte maailmas! Lõppmaitse pehmeneb, muutudes muredaks šokolaadikoogiks, mida on immutatud kohviga ja tilga musta rummiga. Järelmekk on mõrkjas, mõrušokolaadine ja ilmsa suhkruta pähklikreemine, kakaolikööri ja rummis leotatud rosinate laadne.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Ingeri ja stoudi liitmine on mõningatel juhtudel andnud päris nirusid tulemusi, aga see siin on jummmmmalast lahedalt õnnestunud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment