Friday, September 4, 2020

Alatu Laim

Alatu Laim (Kohatu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Wheat Beer - American Pale Wheat" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Karge ja kergelt joodav nisuõlu, millele lisab värskuse laimikoor. Selle õllega võib suve pikendada jõuludeni "

Väike lihtne pudel, sildil suvine päikeseloojang. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroomis tervitab kõigepealt hea ja värske vesi, selle tagaon nisu pehmus ja laimikoore aromaatsus, moodustades kokku väga mõnusa komplekti.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, tuletades miskipärast meelde koriandrit ja kardemoni, ehkki neid pole siin ju kasutatud. Lõppmaitses tuleb selgelt esile mõrkjas-hapukas laimine tahk ja selle taga laiub biskviitne nisune pehmus. Järelmekk on mõrkjas-magus ja rauge ... pääääris lõpuks ilmub ka laagerpärmile omane vürtsikas õhetus.

Keskmisest kergema kehaga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Tootja pakub täpselt seda mida lubab - olemas on nii nisu pehmus, humala mõrkjus ja ka laimi värskus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment