Friday, September 4, 2020

Ascent

Ascent (Axiom, Tšehhi) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Sour / Wild" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Sour" ja hinnang 3,63 punkti

Tootjainfo: "If this is not a hyped beer, we don't know what is. Kettle souring followed by loads of Sultana hops, lactose, pineapple and vanilla. So, sit back, have a sip, and enjoy all the flavor explosions happening one after another. Are you not entertained?
IBU 30"

Väike purk, sildil matkaja ja mäed. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolselt kuldne. 

Aroom mõjub päris huvitavalt. Alguses on siin midagi meditsiinilist ja teravapoolset, kuid siis muutub see ananassi konservi vedelikuks, millesse on pudistatud kaeraküpsiseid.

Esmamekk. Vau! See on HAPU! MAGUSHAPU. Särtsakas ja kulmekergitav, jõuline ja köitev.

Keskmaitse. Vanilla ja hapu sobivad omavahel suisa suurepäraselt! Suhkruta keedetud kreegikompott vanilliga.

Lõppmaitse. Vanillijäätis kreegikompotiga. Või siis kreegi-murelikompotiga, millele on veel sipa askorbiinhapet lisatud ekstra-hapu-sädeme saavutamiseks.

Järelmekk. Jeeeehhhhh. Uuuuhhhhh. No ikka kohe väga võimas kraam. Sihuke magus-hapu kuubis. 

FRIIGIKAS. Mõttes see nüüd IPA on? Või noh olgu, mõrkjas element on siin joogis olemas, kuid see on peidus kuuendal korrusel, kuna esimesed kolm korrust võtab enda alla HAPU ja järgmised kaks MAGUS. Võimas kraam!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment