Thursday, September 3, 2020

Cloud #10

Cloud #10 (Hopalaa, Läti) prk 0,5 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Milkshake" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Milkshake" ja 3,75 punkti

Tootjainfo: "Milkshake IPA with domination of Callista hops
IBU - 37"

Keskmist kasvu purk, sildil sinakas-rohekad lained. Valge vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - õrnalt hämune helekuldne. 

Aroom. No pole midagi teha, milkshake IPA'd panevad juba oma lõhnaga naeratama. Jäätisekokteililik magusus ja selle taga humalate mõrkjas-mahlane värskus mõjuvad nagu naabertänavast kostev marsirütm, ennustades varsti kohale jõudvat pidulikku paraadi.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-vürtsikas, humalakõrvetusega keeleotsas kilgendav. Keskmaitse - magus-mõru, mahlane, greibine ja ... no ongi greibimahlaga tehtud jäätisekokteil noh!

Lõppmaitses tunned mango pehmust ja litšimarjade mahlast želeelikku olekut, kumkvaate ja punase greibi kargust. Hommikukaste jahedust läbi sandaalide varbaid limpsamas ja ööjaheda paadi niiskeid pardaid, kui sa teda järvele lükkad.

Järelmekk - tead ju seda hetke, kui päike on küll juba metsatippe kuldamas, kuid alla järvesoppi ta pole veel ulatunud. Linnud karjuvad häälepaelte katkemiseni elurõõmu laiali ja sina ei raatsi isegi aere vette pista, et seda hunnitut ilu ja järvepeeglit mitte häirida. 

MEGA. No-öelge-mulle-miks ei tee eesti kojad selliseid kargeid jäätisekokteile, mida õlle pähe  müües on rõõmus nii sinu sisemine laps kui ka kogenud ning panetunud õllenohik. See on jook on IMEILUS!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment