Wednesday, September 9, 2020

Vana Villem kuldne

Vana Villem kuldne (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "Lager - Pale" ja hinnang 3,02 punkti

Tootjainfo: "Traditsiooniline pubiõlu. Sisaldab odra- ja nisulinnaseid
Turustaja Vana Villemi kõrtsid OÜ"

Väike lihtne pudel, pubiketi tunnusnägu. Valge vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - klassikaline, hea veega tehtud laagerõlu.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub veidi linnaselisemaks, isegi biskviitseks ja magusamaks. Lõppmaitse on korralikult mõrkjas-hapukas ja nõksa kuivapoolne. Järelmekk muutb pehmemaks, magusakamaks, pannes lõpus põlema ka pisikese vürtsika pirnikese.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. "Väga hea" selle sõna stiilipuhtuse mõttes, et on suudetud teha lihtne ja pretensioonitu, kuid siiski kvailiteetne rüübe - joogina endana ta mõistagi mingeid omaette kõrgeid hinnanguid ei pälviks. Kuid džiizöz küll - see kraam ongi siin disainitud lihtsaks pubijoogiks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment