Friday, October 16, 2020

Kuldne Eil (2020)

Kuldne Eil (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Red Ale / International Amber Ale" ja hinnang 38 punkti. Untappde ütleb: "Red Ale - American Amber / Red", hinnang 3,2 punkti

Tegu pole omaette hinnanguga, vaid võrdlusega 7 aasta taguse võrdluse pihta. Kuna Õllenaudil on nüüd uus koda, siis on huvitav vaadata, kas see on ka tulemust muutnud.

Muutunud on vähemalt silt - toonase segadust-tekitavalt ühetaolise mehikese asemel on nüüd igal õllel siiski oma nägu, antud juhul kahe tööka naise nägu :) Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua ning korralikult - rohkem kui eelmisel varinadil igatahes. Kui toonane versiooon oli õrnalt udune, siis nüüdne on kirkalt ja punakalt merevaigune. Aroom on aga üsna sama - siin on nii metalli kui karamelli.

Maitsepilt on samuti üsna täpselt toonase kirjeldusega ühte nägu, on nii magusat karamelli kui vaigust mõrkjat kui ka metallist hapukat karedust.

Tuleb tunnistada head järjepidavust, üldjoontes on praegune, uuest kojast tulnud versioon üsna ühte nägu 7 aasta taguse algusega, ehk on isegi paremini "amber ale" stiili kui toona. Igatahes meeldiv ja maitseküllane rüübe, mis täidab ära nii söögikõrvase kui ka omaette joogiõlle funktsiooni.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment