Thursday, November 26, 2020

Wild Awake

Wild Awake (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Wild Ale - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud.
Tootjainfo: "Light sour beer fermented with wild yeast"

Mingi kummalise tuju ajel pole pruulmeistrid kirjutanud sildile, et õlu on ka vaadis laagerdunud, ehkki vahakaela on nad siiski pudelile pähe tõmmanud. Otse pruulmeistril pinnides saan teada, et: "metsiku pärmiga edasi kääritatud Bassfender, mis on laagerdunud Redrum vaadis" Kes teab, see teab.

Napp kollaka varjundiga vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - õrna hõljumiga punaka varjundiga kuldne. Aroom - hapukas, ahjuõunte, täisküpsete tikrite ja kuiva valge veini lõhnaga.

Esmamekk on kerge kehaga ja leebelt hapukas-magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, kuiv ja külmavõetud pihlakate taoline. Lõppmaitse - kargelt mõrkjas-magus ja õrna hapuka fooniga, tuues maitsesilma ette martsipanõuna.  Järelmekk - õhkõrna karamelliseerunud mee ja vaniljesuhkruse kihiga üle raputatud karamelliseerunud ahjuõun ... ning kõõõõõige lõpus vähene rosepipralik õhetus.

Hämmastavalt kerge kehaga oma 6,7% vol kohta, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Suurepärane tervitusjook pikema koosviibimise alguseks, kuiv ja huvitav!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment