Wednesday, January 6, 2021

Askur nr.78

Askur nr.78 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 11,6 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,24 punkti.

Tootjainfo: "Winter beer 2020. This Imperial Stout is brought to life by the divine inspiration of maple syrup and marshmallows.
IBU 50"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omaselt lakooniline sildikujundus. Mustjaspruun vaht täidab pool klaasist ja püsin mõõdukalt. Õlle värvus - üdimust. 

Aroohhooohooom. Magus, puidune, mõrkjas, vahukommine, melassine ja kaneeline. Sellest lõhnast võiks ehitada mõnumajakesi!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus. No ikka kohe päris magus, ehkki veidi hapukas kah. Noh ja suti-tuti mõrut ikka ka. Sellist puidumõrut.

Keskmaitse - hapu ja magus. Sihuke JÄME hapu-magus. Või siis magus-hapu. Selline isane ja emane ja ilus ja ümar ja mahlane ühekorraga. Aga peamine emotsioon on siiski - siirup!

Lõppmaitse. Amaretto. Mandliliköör ja kohviliköör ja kreeginastoika ja melassi-kibuvitsa-palsam ühekorraga.

Järelmekk. Pihlakapäike laskub kohvijärve, mille pinnal ujuvad vahukommilaevukesed, lastiks vahtrasiirupikommid.

Raske kehaga, õlija paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga Megatasandi rüübe. Jah, see kraam on ülevõlliselt magus, kuid samas on ta kenasti tasakaalu poole toodud ... või noh, vähemalt hakatud tooma, aga päris kohale ei jõutud :) Võimas maitselaksakas ja talvine soojusannus ühekorraga
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment