Friday, January 29, 2021

Hop House 13 Lager

Hop House 13 Lager (Guiness, Iiri) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang 21 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja 3,34 punkti

Tootjainfo: "Named after an early 1900’s hop store building at St. James’s Gate where hops are still stored, Hop House 13 is a double-hopped lager made with Irish barley and aromatic hops and continues the 256 years of heritage and brewing excellence at St. James’s Gate.A crisp and full-flavoured lager with subtle malty notes and fresh hop aromas with hints of Apricot and Peach
IBU 21"

Väike õlakas reljeefkirjadega pudel, primitiivsuseni lihtne sildikujundus. Sõrmepaksune valge vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom ... hmmm ... humalane laager! Ehk siis arusaadavalt laagerõlle hapukas toon ja sama selgelt mõrkjas-murune-heinane humalalõhn ja kokku on see ju hea!

Esmamaitse on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - mõrkjas, hapukas ja ... kihisev? Keelekülgedel käiv kribelemine oleks nagu kõva ülekarbo taoline, kuid samas ka vürtsikas ja päris põnev. Lõppmaitse taandub tagasi lihtsamaks laagerõlleks, millel on aga meeldivalt selge humalane jalajälg sees. Järelmekk - magusakas-mõrkjas ja kihisevalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Korralikult humalane selgroog lööb selle laagerõlle väga kenasti mängima, ent veidi liiga karboniseerunud olek takistab teda mõnu ja januga tarbimast ... ehk siis tegemast seda, mille jaoks on taevaisa laagerõlled loonud.
---

No comments:

Post a Comment