Monday, January 18, 2021

Planet HBC 522

Planet HBC 522 (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,93 punkti

Tootjainfo: "We love experiments, we love experimental HOPS. The Next Planet has born. Planet HBC 522 - IPA. Collaboration with YAKIMA CHIEF HOPS
IBU - 20"

Keskmist kasvu purk, sildil arusaamatud aga see-eest väga värvilised siiruviirud :) Valge vaht täidab ligi pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt-mudruselt kollane. Aroomis on mahlane-mõrkjas pomelo.

Esmamekk on keskmise kehaga ja surtakalt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - mõrkja-magusakas, üsna ehedalt ülekpsenud pomelo nahkjas-mõrkja tooniga. Lõppmaitse muutub teravamalt hapuks, askorbiiniseks ja kuivapoolseks. Järelmekk jääb samale askorbiinisele tasemele, segades seda aga magus-mõrkja tsitruselise kargusega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapu-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Korralik tsitruseline IPA, milletaolisi on aga juba nii palju üle keele käinud, et ei oska seda väga kiita ega meelde jätta. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment