Wednesday, March 17, 2021

Imperial Maraschino Cherry & Tonka Bean Stout

Imperial Maraschino Cherry & Tonka Bean Stout (Garden / Tanker, Horvaatia / Eesti) prk 0,44 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja 3,86 punkti.

Tootjainfo: "An enormous imperial desert stout brewed in collaboration with our friends at Tanker. Deep and complex malt combine with marino cherrys, cacao, vanilla and spicy tonka beans.
IBU 28"

Väikest kasvu purk, laisalt ja leebelt täpiline silt.Sentimeetrine pruun vahukiht on mõõduka püsivusega, kuid haakub kenasti klasiseintele. Õlle värvus - vähese tumepunae helgiga must. Aroomis on küll tunda kirsside hapukas ja kakao magus noot, kuid huvitavalt kombel pole tunda muidu üsna dominantseks kippuvat tonkat.

Esmamekk on raske, ikka kohe väga raske. Raske ja melassine ja röstine. Aga ka hapukas ja ümar ja pehme.

Keskmaitse - toorkakao ja kõrvetatud linnased. Kõrvetatud kookos, kui siin kookost oleks. Alkoholine  torge. Vanilje. Šokolaad.

Lõppmaitse. Melass, brändi, pähklid. Brändis leotatud pähklid. Huvitav, kas keegi leotab pähkleid milles iganes, sh brändis? Kohvi. 

Järelmekk. Kakao ja kirsid. Päris hea kombo, kas pole. Alkoholine. Brändisse kastetud leivaviil, millele on määritud ilma suhkruta tehtud kakaomääret.

Rämeraske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Vist küll esimene kord, kus vana Gambrinus kurdab, et "kui te lubate tonkat, siis kus see tonka on?" Tavaliselt agressorina käituv tegelane on siin kõige muu taga nii peidus, et tekitab segadust. Parim aspekt selle õlle juures on kirsside lisamine, mis tasakaalustab muidu liigsevõitu magusat ja rösti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment