Wednesday, March 17, 2021

Koirohu õlu + tamm

Koirohu õlu + tamm (Humalakoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,2 %vol.

Tootjainfo: "kasutatud sai tugevama röstiga Munich II ja vähe modifiseeritud Spitz linnas Ürtidest lisasime pomerantsikoort, kollajuurt, raudrohtu, koirohtu, iisopit, aedvaagi juurt, salveid ja loorberit. Tammega versioonile on lisatud tammelaaste, et saada sarnane maitse tammevaadis hoitud õllega. Kääritatud inglese ale tüüpi õllepärmiga." Üldiselt: tegemist on ühega nö ajalooliste õllede taastootmise projekti pilootpruuliga.

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Vahtu sisuliselt ei tekigi. Õlle värvus - hämuselt tuhmoranž. Aroom - magus, pärmine ja saiataigna taoline.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja ootamatult tugevalt hapu - see ei peaks ju niimoodi olema??? Keskmaitse on hapu ja mõru ja keelt parkiv, tamme tuhm puidune mekk pn üsna tugev. Lõppmaitse - hapu, kuiv, mõru. Lõppmaitses domineerib jätkuvalt hapu, huvitavalt kombel oskab keel siit ära tunda kardemoni (mida siia pandud pole) ning ei oska ära tnda nt loorberit, mis võiks olla ju üsna võimas. Järelmekk on hapu, mõru ja veidi tokerjas, samas aga huvitavalt karge ja ürdine.

Kergepoolse kehaga, null-karboga ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-ürdine-hapu buketiga veider rüübe. Mitte miski siit õlle koostisest ei peaks andma sellist intensiivset haput tunnetust, aga samas pole see ka "halvaks-minemise-hapu"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment