Tootjainfo: "Selles retseptis kasutamise meskimise ajal infusioone, nagu algses retseptis ette oli nähtud. Linnasteks Munich II ja keskmise röstiga karamell-tüüpi odralinnas ning keetmise ajal lisasime natuke saksa humalat ja kääritasime saksa laager-tüüpi pärmiga.". Üldiselt: tegemist on ühega nö ajalooliste õllede taastootmise projekti pilootpruuliga.
Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Sentimeetrine kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt tume punakaspruun.
Aroom on intrigeerivalt magus-vürtsikas-ürdine. Umbes niimoodi lõhnavad magusamad alkovabad glögid - nelgi, kaneeli, rosinate ja mee seguselt.
Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub vürtsikamaks selle sõna kaneelises ja muskaatpähklises võtmes, selle taga laiutab mesilasvaha ja suira mõrkjas-magusus. Lõppmaitse omandab hapukamaid toone, kuivatatud aedmaasikate taoliselt rauarohkelt. Järelmekk on magus-mõrkjas, tiba kohvine ja kakaone, kõrbemise piirile keedetud õunapovidloga tuula prääniku sarnane.
Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga HEA TASEME rüübe. Märzeni jaoks veidi liiga magus (liikudes kuhugi ürdiõllede / dunkelite poolele), aga joogina siiski meeldiv ja omamoodi intrigeeriv.
---
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment