Saturday, May 22, 2021

Kimmäs

Kimmäs (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,1 %vol.

Tootjainfo: "kõrgemaa ale"

Väike lihtne pudel, sildikujundus sisaldab õrna vihjet, et tegu võiks olla šoti eiliga?Sõrmepaksune kollane vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroom on ebamääraselt hapukas, veidi suitsuse äärega ja noh ... ma'i tea ... marineeritud suitsuliha meenutav???

Esmamekk  on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-magusakas, karamelline ja leivane. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja tugevalt magusaks, kohe lausa mee ja pruuni suhkru seguseks. Lõppmaitse - kõrbenud, veidi suitsune karamell, kuivatatud jõhvikate ja lõkke kohal kõrvetatud hapuleiva sarnane. Järelmekk - magus, pihlakate ja kõrbenud rosinate segune.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusa-hapuka buketiga kasin rüübe. Laias laastus on ju šoti eili suunamärgid paigas, aga meeldiva pehme karamellise mõrkjuse asemel on siin läilalt magus põhi koos tugevalt hapu ja suitsuse lisandiga, mis on kohatult ülemäärased. Wee Heavy kohta kehtib st suitsuse nüansi kohta ütlus: suits peab siin olema täpselt sel määral, et kui sa seda tunned, on juba liiga palju. 

No comments:

Post a Comment