Friday, May 28, 2021

Protopruul N46

Protopruul N46 (Hull Humal, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeer ei tunne seda kraami. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Humalane IPA, mille pruulimisel on kasutatudvaid ühte linnast ning ühte humalat(Sabro).
Fermenteerumise eest hoolitses Voss Kveik pärm.
IBU 150"

Väike lihtne pudel, pool-tehniline sildikujundus. Kollakas vaht täidab kolmandiku klaasist, püsib mõõdukalt ja haakub veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas-hapukas, Sabro humalalt oodatud kookos jääb kahjuks üsna täielikult Kveiki saiataignase lõhnapadja taha.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on magusam, karamellisem, veidi ka kookosene. Lõppmaitse muutub hapukamaks ja kuivemaks, saiapärmilik, kuiv ja veidi rauamaitseline mekk võtab kõik üle. Järelmekk võtab aga üsna selgelt mõruma, IPA'liku oleku, asetades ülejäänud maitsenüansid omadele kohtadele.

Keskmisest kriips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõru buketiga HEA taseme rüübe. Nagu väga paljudel varasematel kordadel nii ka nüüd kirtsutab vana Gambrinus veidi nina selle kveik-pärmi kasutamise peale, mis seekord mattis (ilmselt hiiglasliku koguse) Sabro humala mõnusa kookosemaitse.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment