Monday, May 31, 2021

Suusi 2020

Suusi 2020 (Viljandi vaadimees) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol. Liigimääratlus: Rukkivein


Tootjainfo: "Armanjakilaastul rukkivein
Armanjak on brändi. Kalvados on brändi. Armanjak on kalvados

Linnased: Rye, Vienna, Munich, Cararye, Cara Ruby. Humalad: Hallertau Tradition. Lisandid: Armanjakis leotatud tammelaast
IBU 30"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus ja vahapitseriga kork. Sõrmepaksune pruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt punakaspruun.

Aroom. Hmm. No siin on vist vähemalt neli-viis kihti. Hapukas leivane-rukkine komponent - kirjas. Brändi magusakas ja veidi alkoholine torge - samuti. Tamme ümar vanilje - no veidi nõrgemalt, aga samuti läheb arvesse. Õunane-tärpenitinine vine kipub odraveinidele ja tema sugulastele nisu- ja rukkiveinidele kah kergelt kaaslaseks kippuma. Huvitav hapukurgilik element on aga ootamatu detail, mis sunnib tükk aega ninaga mööda klaasiservi ronima.

Esmamekk on raske kehaga ja magus-mõrkjas, veidi marmelaadine. Keskmaitse - vanilje, koorepumat, kookoskreem. Lõppmaitse - jäme, liimjas, alkoholine, vaskne ja veidi muskaatpähklit meenutav. Järelmekk - rukkitigu roomab mööda metallämbri roostes serva, mugides käigu pealt aprikoosidžemmi.

Tigutihke kehaga, liimja paletiga, rukkikliistri tegumoega ülevõlline veiderdus. Päris friigišõu osaleja ta pole, kuid peenema rahva peletab oma ilmumisega laiali ikkagi. Praeguseks on see kraam pool aastat pudelis järelküpsenud. Nii umbes paariaastase vahega tuleks selle rukkiteo teekonda kaardistada seni, kuni saabub õige aeg viimased järelejäänud pudelid nimeandjale üle anda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment