Friday, October 29, 2021

Lost Antiques

Lost Antiques (Sori / Brew division / Õllenaut, Eesti / Venemaa) pdl 0,33 l. alc 10,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Traditional Ale" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Gruit / Ancient Herbed Ale" ka 3,79 punkti.

Tootjainfo: "Lost Antiques is a historical journey made together by Sori, Brew Division and Õllenaut to a forgotten beer style of "Gruit". Strong, sweet malt base is balanced with Estonian wild hops, orange peel, black cardamom and juniper. Take a trip down the memory lane with this delicious sipper."

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega kaks aasta tagasi tehtud kirjelduse pihta. Vahu- ja värvpilt pole ajaga muutunud. 

Aroom on sama erakordselt intrigeeriv nagu toonagi, huvitaval kombel on nii kardemoni kui kadaka noodid isegi tugevamaks muutunud. 

Maitse - ooooojaaaaa, aeg on siin mõjunud imeliselt hästi! Kui toona sai ohtralt kirjutatud liigsest magususest, siis nüüd on see taandunud. Tajutav alkoholisus on nüüd muutunud võluvaks seguks alkoholist ja vürtsidest. 

Kaks aastat tagasi kirjutasin kokkuvõtte asemel: "Friigikas. Jäme ja purjakil friigikas. Säänse joogi järel haaravad mehed taprid ja lähevad sõtta. Või siis jäävad magama. Võehh. Selja võtab võdisema." Nüüd kirjutan: vaimustav ürdinastoika! Vürtsõlu selle sõna umbeheas mõttes!

No comments:

Post a Comment