Tuesday, October 26, 2021

Tujukas Tuukan

Tujukas Tuukan (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Dry / Irish" ja hinnang 36 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Other" ja 3,15 punkti.

Tootjainfo: "Kui üks tuukan otsustaks Eestisse kolida, peaks ta ennast päris soojalt riidesse panema. Sõpradeks sobiksid talle meie rähnid, aga söögiga oleks keerulisem. Puuviljade nosimise asemel peaks ta midagi muud söögiks leidma. Midagi kohalikku - kartulit või rukkileiba näiteks. Noh kui oleks selline tuukan, pisut tujukas.
Tujukas Tuukan on klassikaline kuiv stout, millele annab tujukuse rukkilinnas.
IBU 22"

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega seitse aastat tagasi tehtud kirjeldusega, kusjuures õlle BB jääb aastasse 2016. Vahtu on umbes sama palju, värvus pole muutunud. Aroom on ehk veidi leivasem kui toona. Maitses on ainuke muudatus see, et see mida ma toona markeerisin sõnaga "suitsune", asendaksin ma nüüd mõistega "kõrbemise äärel olev röstine", muidu kehtib kõik nagu toona.

IMETABANE näide sellest, kuidas ka 5 aastat peale BB kuupäeva kukkumist võib isegi lahja joogike säilitada 95% oma algsetest omadustest. Kas ideaalse säilumise peapõhjuseks on vesi või protsessi ideaalne puhtus või miski muu, ei oska öelda, kuid tulemus on suurepärane!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment