Sunday, November 21, 2021

La Moneuse

La Moneuse (Blaugies, Belgia) pdl 0,75 l. alc 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang 96 punkti. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,73 punkti

Tootjainfo: "La Moneuse is named for A. J. Moneuse (b. 1768), a famous local bandit and gang leader, and ancestor of the brewers’ family. It is a classic "saison" beer by virtue of its strength and its earthy, aged quality. It has a hardy, semi-dry malt character, a fresh but not overpowering hoppiness, abundant yeasty, fruity flavors and a fairly strong, but pleasant and enticing mustiness."

Mõningase üllatusega avastas vana Gambrinus, et see jook on viis aastat tagasi juba kirjeldatud, aga no teeme nüüd siis võrdluse. Vahtu on pea sama ohtralt kui toona, kuid pole niivõrd püsiv. Õlle värvus on veidi tuhmim, kuid ikka kuldne. Aroom - no täiesti heinaküün, ninatäis heinu, koduseid-taluseid-farmiseid lõhnu veel lisaks. 

Maitsepilt on seekord tublisti mõrkjam ja elavam, huvitavam ja märkimisväärsem. Kui toona "süüdistasin" jooki veidi liigses vaoshoituses ja korrektsuses, siis siin klaasis on märksa lustlikum ja mitmekülgsem tegelane, kes mängib nii ürtidega kui rosinatega, metsõuntega kui veidi isegi köömnetega.

Kas on muutunud midagi pruulikoja lähenemises või on lihtsalt iga partii niivõrd ise nägu, siis igatahes on seekordne katse palju rõõmsama tulemusega. Tookordne "Väga hea tasandi rüübe" asendub uljalt "ÜBERtaseme rüüpega" ja soovitusega proovida proovida juba tuttavaid jooke aegajalt üle, lootusega rõõmsalt üllatuda ... või siis vastupidi :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment