Friday, November 26, 2021

Meelenihestus

Meelenihestus (Pühajõe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ei RB ega UT ei tunne veel seda jooki.

Tootjainfo: "Rüaõlu
Ainõ olõmanõlõk muut aigruumi geomeetriät
IBU 23"

Väike lihtne pudel, sildil puhas psühhedeelia. Olematu vahukate. Õll värvus - kirkalt pronksikarva. 

Aroom on leebe, kuid pikalt sisse hingates tulevad silma ette paradiisiõunte kompotivedelikust tehtud kokteil mõõduka alkoholiga. Noh ja võibolla on veidi rukkileiba murendatud sinna kokteili sisse. Peenleiba. No nii ju ikka tehaks, onju

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja täidlaselt magus-mõrkjas, hapuka fooniga. Keskmaitse - tääääidlaneee, rukkineeee, venivakeeee, uljalt ja raskepäraselt maitsetihe sellisel tasemel, et sellest tihedusest võiks lõigata kuubikuid.

Lõppmaitse - rummikokteil leiva ja õuntega. Omamoodi agressiivne, omamoodi pelutav, kuid samas väga muljetavaldav oma täidluselt ja tuntavalt soojuselt ilma otsese alkoholikriipeta.

Järelmekk. See on hämmastav, kui kergelt on see kraam joodav, samas kui keelepära mööda valgub alla rukkivaik. 

MEGATASANDI RÜÜBE! Rukkiveini kallale minna on seni julgenud väga vähesed kojad. See kraam siin on veidi agressiivne, kuid agressiivsus on nii nisu- kui rukkiveinide teine nimi! Jah ta on tajutavalt kange, kuid mitte ebameeldivalt alkoholine. Jah väga tajutavalt rukkine, kuid mitte samas teolimaselt paks ja veniv. Ei kohe mitte mingil juhul ei saa sellest masside lemmikut, enamik ilmselt saab koguni halvasti ütlema, kuid rukkiveinide hõredas vennaskonnas on see tegelane igati tasemel pruulis - nii pisikese (ja tihti tüüpvigade käes kõlkuva) pruulikoja kohta on see absoluutne MEGATASE, olgu jutt siis suhtelisest võiabsoluutskaalast!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment