Saturday, November 13, 2021

Three Hopped Hydra

Three Hopped Hydra (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 5,0 %vol. RB ei tunne veel seda toodet. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja hinnang 3,84

Tootjainfo: "Aroma:sweet, mango, passion fruit.
Taste:dry, bitter, fresh hops. First mouthfeel is smooth, then opens up with bitterness and dryness.
Colour:straw coloured and hazy
IBU 63"

Et nagu ... kesse ja miks pani 5%vol joogi kategooriasse DIPA?

Keskmist kasvu purk, sildil roheline maonahkne väändus. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist, kuid kaob kiirelt väheseks kirmeks. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom pahvatab alguses kaugele ja puuviljaselt, lähemalt nuuskides muutub aga mõrkjamaks ja murusemaks. 

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõru. Keskmaitse muutub hapukamaks ja mahlasemaks, kuid ka veidi kibekaks. Lõppmaitses - veidi mangost magusat leevendab seni käredavõitu maitsepilti. Järelmekk muutub väga kergeks, suisa vesisepoolseks ja lõpetab üsna kirbe tühja mõruga.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-hapukas-mõru-magusakas-mõru buketiga OK tasemerüübe, mis humalakülluse mõttes täidab ju IPA ootused ära, kuid oma kirbevõitu kibeka jäljega jätab tasakaalust väljas mulje. Eriti kentsakas on see tulemus selle foonil, et keegi tohman on õlle UT keskkonnas topelt NEIPAna reganud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment