Tuesday, December 7, 2021

A Roasted Development Tawny Port BA

A Roasted Development Tawny Port BA (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Dark and roasty bottom fermented Baltic Porter aged in Tawny Port barrels"

Väike lihtne pudel, vahakael ja sildil pruulikoja tunnus-tilk krähmulisel foonil. Sentimeetrine must-punakas-pruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - pelutavalt must. 

Aroom ... hmmm ... kõige rohkem meenutab see väga kaua laagerdunud kvaliteetne mustsõstraliköör ... võibolla isegi mustsõstra Riia Balsam?

Esmamekk on raske kehaga ja täidlaselt mõru-magus-marjane. Keskmaitse muutub veelgi täidlasemaks, liköörilikumaks, mustsõstra-aroonia-šokolaadilikööri taoliseks. 

Lõppmaitse - mõrušokolaad mustsõstra-kreegi-aroonia likööri täidisega, rammus ja soojendav, turvaline ja talvenautlemist soosiv. Järelmekis hiilib ligi veidi metalne-plekine-roostene koredus, mis on ilmselt sellele portveinile omane, vähemalt vana Gambrinuse poolt kohatud selle kraami vaadis hoitud jookidel on kõigil see metalne jalajälg sees.

Naftaliku kehaga, õlija paletiga, mõru-magus-hapukas-mõru-kore-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõru buketiga MEGAtaseme rüübe. Liköörilik, kuid samas pigem mõrudas kui magusas servas askeldav tegelane, mida võiks pakkuda rikkaliku õhtusöögi järelnapsina portveiniklaasist
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment